09Mai2024

Subvencions per a obres d’arranjament a l’interior dels habitatges per a persones grans per a l’any 2024

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió de les subvencions per obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que tenen com a finalitat la millora de l’accessibilitat, la seguretat i adequar a la normativa vigent les instal·lacions dels diferents subministraments.

Termini de Presentació

El termini de presentació de sol·licituds és del 18 de març de 2024 fins al 28 de juny de 2024.

 

A qui va dirigit

A unitats de convivència que alguns dels seus membres sigui una persona de 65 anys o més, que visquin a l’habitatge objecte d’arranjament i que compleixen uns determinats requisits econòmics i socials.

Import de la Subvenció

L’import de la subvenció és del 100% del pressupost protegible de l’obra amb un límit de 4000€ per habitatge (IVA inclòs). L’import del pressupost presentat no pot superar els 8000€.

Requisits

- La persona de 65 anys o més que viu a l'habitatge ha de complir alguna de les següents condicions:

      ▪ No tenir prou autonomia per realitzar les activitats d'higiene, alimentació, mobilitat o altres similars.

      ▪ Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%, o tenir reconeguda una pensió d'incapacitat permanent, en el grau total, absoluta o gran invalidesa o ser pensionista de classes passives que tingui reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, o acreditar algun grau de dependència, d'acord amb l'establert a la Llei 39/2006, de 14 de desembre.

- Els ingressos de la unitat de convivència no poden superar 2 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC) depenent del nombre de membres que formen la unitat de convivència i la zona geogràfica on es troba l'habitatge. Podeu consultar les taules de l'IRSC en el web habitatge.gencat.cat.

- La persona sol·licitant ha de ser el propietari, usufructuari o arrendatari i, ni aquesta ni cap dels membres de la unitat de convivència poden tenir cap altre habitatge en propietat en el territori de Catalunya, llevat que no en disposi de l'ús i gaudi.

- Complir les obligacions tributàries amb l'estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social.

- Les obres no es poden haver iniciat abans de la publicació de la Resolució de la convocatòria en el DOGC, ni abans de la data de la inspecció tècnica de l’habitatge per part de la AHC.

 Actuacions subvencionables

  • Adequació dels paviments per tal de millorar-ne la capacitat lliscant i que no impliqui perill per a les persones
  • Adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat amb la instal·lació de mesures de seguretat per detectar o avisar de la manca d’estanqueïtat o de fugues
  • Instal·lació de sistemes automàtics destinats a facilitar l’obertura de persianes o similars
  • Millora de l’accessibilitat en la cambra higiènica: substitució de banyera per plat de dutxa, adaptacions de banyera  o dutxa, canvis aixetes, substitució o adaptació del WC o del lavabo, eliminació del bidet o d’altres elements per facilitar la mobilitat, tractament antilliscant de paviments o instal·lacions d’ajudes.
  • Millora de l’accessibilitat en la cuina: substitució de les plaques de gas o butà per plaques elèctriques, adaptació del taulell de cuina, tractament antilliscant de paviments o instal·lacions d’ajudes.
  • Intervencions en zones comunes o de pas: ampliacions portes, canvi de gir d’una porta, eliminació d’algun graó que dificulta l’accessibilitat, instal·lació d’ajudes tècniques com ara barres o agafadors..

 Com es pot tramitar

Telemàticament  accedint al següent Accès al tràmit

Presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge situada al Consell Comarcal del Pallars Jussà.

 Documentació

 Podeu consultar la documentació a adjuntar a la vostra sol·licitud  Documentació

Consultar les bases de la Resolució TES/889/2021 de 23 de març i TES/1095/2020 de 19 de maig.

 Per a més informació

 Podeu contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge situada al Consell Comarcal del Pallars Jussà al telèfon 973 650187 o a l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.